Як вибрати сковороду з антипригарним покриттям

Що ми робили до того, як з’явилося антипригарне покриття? Правильно, ми або втрачали половину їжі на сковороді, або топили її в маслі, щоб вона не пригоріла. Якщо ви ніколи не пробували антипригарне покриття або ваша сковорода з антипригарним покриттям починає втрачати своє «антипригарне дію», прочитайте наші поради щодо вибору підходящої сковороди.

Навіщо вибирати антипригарне покриття

Гарна сковорода з антипригарним покриттям незамінна на будь-якій кухні. Використовуйте його для приготування млинців на сніданок, омлетів на обід, стейків на вечерю – а найголовніше, так це те, що вам потрібно зовсім небагато масла. Якщо ви все ще боретеся з липкою, упертою старою сковородою, ви, ймовірно, заплачете від радості, коли вперше вимиєте антипригарним сковороду!

Чи небезпечні каструлі та сковорідки з антипригарним покриттям

Ви, напевно, чули суперечливі повідомлення про антипригарних покриттях, таких як тефлон, що виділяють шкідливі хімічні речовини при нагріванні. Ось факти. Хімічні речовини, що використовуються в антипригарних покриттях, можуть почати руйнуватися та виділяти шкідливі токсини при температурі вище 260 градусів C. Дослідження показують, що з посуду, що використовується при нормальній температурі приготування або нижче, не виділяються токсини.Токсини здаються смертельними для птахів і можуть викликати головний біль, нудоту та пошкодження дихальних шляхів у людей.

Агентство з охорони навколишнього середовища США заснувало програму управління ПФОК (перфтороктановой кислота) на 2010-2015 рр., відповідно до якої деякі великі промислові виробники добровільно погодилися працювати над скороченням викидів та використання ПФОК і пов’язаних з ними хімікатів до 2015 року. Всі беруть участь компанії заявили, що досягли цілей програми. Це означає, що ми бачимо більше сковорідок, що не містять ПФОК.

Ви можете знизити ризик виділення токсинів, правильно використовуючи сковороду та доглядаючи за нею, щоб не пошкодити покриття.

  1. Не перегрівайте порожню сковороду з антипригарним покриттям та не залишайте її на вручений поверхні без нагляду.
  2. Ніколи не нагрівайте жир або масло до максимальної температури до такої міри, щоб вони перегрілися.
  3. Використовуйте тільки дерев’яну , а краще силіконову лопатку, щоб не подряпати поверхню.
  4. Вимийте сковороду вручну губкою й теплою водою; дайте їй замочити в гарячій воді, щоб видалити стійкі залишки.
  5. Ніколи не використовуйте сталеву мочалку або надпотужні скрубери.

Скільки потрібно заплатити

Сковороди з антипригарним покриттям можуть коштувати від 130 грн до 9000 грн.

Особливості для пошуку

Придатність вручений панелі

Якщо у вас індукційна варильна панель, вам знадобиться сковорода з чорного металу (метал, який можна намагнічувати). Для керамічних варильних панелей (або індукційних) ваша сковорода повинна відповідати розміру елементів вашої варильної панелі. Для твердої / світиться електричної варильної панелі вашої сковороді потрібно рівне стійке дно.

Мийка

Для полегшення очищення уникайте фарбованих зовнішніх поверхонь та поверхонь з борозенками, а також переконайтеся, що сковорода не дуже велика, щоб поміститися в раковині!

Вага

Чи зможете ви впоратися з вантажем, коли сковорода буде заповнена продуктами? Врахуйте це при виборі сковороди.

Зручність

Шукайте ручку з м’якою формованной ручкою. Для великих сковорідок шукайте ручку, досить довгу, щоб тримати її двома руками, та додаткову опорну ручку для підйому важких вантажів.

Основа

Товста й важка основа зазвичай краще розподіляє тепло та краще готує. Занадто тонка основа може спалити їжу.

Перед покупкою оціните площинність дна – як правило, злегка увігнута сковорода (наприклад, як дно винної пляшки) розподіляє тепло по мірі нагрівання. Якщо ваша сковорода стає увігнутою при нагріванні, ви можете виявити, що їжа стікає по сторонам сковороди.

Догляд за сковородою з антипригарним покриттям

Сковороди з антипригарним покриттям відмінно підходять для мінімальної кількості масла, необхідного для смаження й тушкування, та через їх «антипригарних» властивостей, проте вони вимагають набагато більшої уваги, коли справа доходить до їх відходу. Ось наші поради, як максимально ефективно використовувати сковороду з антипригарним покриттям:

  • Перед першим використанням кондиціонуйте сковороду, вимивши її в теплій мильній воді та після того, як висохне, протріть поверхню маслом і витріть надлишки.
  • Не використовуйте металеві ложки, вилки, лопатки і т.п. на сковороді з антипригарним покриттям. Не ріжте їжу на сковороді, не перевертайте його яйця металевою підставкою для яєць, що не перевертайте стейки металевими щипцями, просто не робіть цього. Підійде посуд із пластику або дерева з силіконовим покриттям.
  • Уникайте різких перепадів температури. Не ставте гарячу сковороду в раковину відразу після приготування і не поливайте її холодною водою. Це може деформувати основу, і сковорода не стане плоскою в наступний раз, коли ви захочете на ній готувати.
  • Уникайте розпилення масла для смаження. Спреї можуть горіти при низьких температурах і залишати невидимі скупчення залишків, які можуть вплинути на характеристики антипригарной поверхні.
  • Не перегрівайте порожню сковороду з антипригарним покриттям та не залишайте її на вручений поверхні без нагляду. У крайніх випадках це може викликати бульбашки на поверхні, що зробить посуд непридатною для використання. Розігрійте та готуйте на середньому вогні. Для смаження м’яса, що вимагає високих температур, найкраще використовувати сковороду з нержавіючої сталі або чавуну. Крім того, обов’язково ознайомтесь з інструкціями виробника щодо максимальної температури для безпечного використання сковороди.
  • Очищайте сковорідки з антипригарним покриттям губками, які не залишають подряпин, і зберігайте їх належним чином. Не намагайтеся відразу змити залишки бруду. Замочіть сковороду в теплій мильній воді, щоб видалити залишки, а потім акуратно змийте її м’якою або не дряпається мочалкою. Чи не кладіть сковорідках з антипригарним покриттям в посудомийну машину – миючий засіб занадто агресивно для покриття. Перед зберіганням переконаєтеся, що сковороди добре просохли, і не ставте на них інший посуд, так як вона може легко подряпати антипригарним поверхню.

Прийшов час для нової сковороди з антипригарним покриттям, якщо продукти починають прилипати ( ви можете спробувати виправити це, протерши поверхню маслом, щоб знову приправити його), якщо сковорода неприємно вразила (рівномірний розподіл тепла більше не буде.) або якщо на антипригарним покриттям помітні подряпини або відколи з оголеним металом.

Висновки

Антипригарна сковорода дуже зручний помічник на кухні за допомогою якої, можна легко та комфортно приготувати різні страви витративши мінімум часу. У той же час така сковорода вимагає догляду, це спершу може здатися складно, але насправді легко й логічно, до того ж швидко звикаєш.

Не беріть занадто дешеву сковороду з антипригарним покриттям, так як вона може прослужити вам недовго та не дасть вам очікуваного результату під час використання.

Дякую за увагу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *