Простий рецепт пасок

Простий рецепт пасок

У більшості випадків пасками займаються саме жінки. Діти, онуки прикрашають святкові паски. День, напередодні великого свята створює в будинку особливу атмосферу. Для того, щоб зрозуміти, як пекти паски, слід освоїти основні навички приготування святкових пасок.

Випікання паски – робота досить складна, вимагає певних знань, навичок і зусиль. Рецепт паски, який буде описано в цій статті, підійде як новачкам. Так і вже досвідченим кулінарам. Таке тісто завжди виходить, а випічка в результаті досить м'яка і смачна. Рецепт приготування пасхи нескладний, головне, дотримуватися алгоритму дій і не поспішати з випіканням.

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока
  • 2 стакана цукру або 400 г
  • 7 цілих яєць і 1 жовток
  • 1 стололва ложка сухих дріжджів
  • 250 г вершкового масла
  • 30 г ванільного цукру
  • ¾ чайніх ложки солі
  • 100 г дрібних родзинок
  • 1 кг борошна
  • Для обмазки потрібно:
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 білок

Алгоритм приготування святкової паски

Алгоритм приготування святкової паски

Рецепт домашньої паски досить простий. Спочатку слід подбати про опару. Для цього половина молока підігрівається, і в ньому розчиняються дріжджі. В отримане заготовлення додають трохи борошна і 2 столових ложок цукру. За консистенцією тісто на паску має нагадувати густу сметану. Опара залишається на 4 години в теплому місці. В сонячний день можна поставити її на підвіконня.

Показником готовності опари є її опадання. Наступним кроком стає замочування родзинок в холодній воді. Після цього молоко, що залишилося, розігрівають і додають в нього вершкове масло.

Яйця разом з жовтками необхідно добре збити. Для цих цілей у більшості випадків використовувати міксер. Сюди ж додають сіль і два види цукру. Не потрібно збивати яйця сильно, досить просто домогтися повного розчинення інгредієнтів. З родзинок потрібно злити воду, добре його промити і просушити.

Після приготування заготовлення до опари додається остання частина молока, масло і яєчна маса. Всі інгредієнти добре перемішуються. Далі додається заздалегідь просіяне борошно. У більшості випадків достатньо 1 кг. Тісто повинно бути не тільки густим, але й досить в'язким по своїй консистенції.

Після того, як ви додали родзинки, слід ще раз добре перемішати тісто і залишити його на пару годин. Потрібно врахувати, що воно дуже швидко підходить, тому потрібно взяти місткість великого об'єму.

Щоб зрозуміти, як правильно приготувати смачну паску, потрібно врахувати всі вищевикладені поради і не нехтувати рекомендаціями.

Випікання

Формочки змазуються олією. Можна вибирати місткості будь-якого обсягу, все залежить від особистих переваг.

Тісто у формочки розкладається так, щоб вони були наповнені тільки наполовину.Можна змастити олією і верхню частину тесту. Потім формочки залишають на пів години для вистоювання. У цей час можна підготувати другу партію пасок, тому що паски випікаються досить швидко.

Випікати паску слід до готовності. Можна спочатку піч при сильній температурі, потім потихеньку її знижувати.

Приготування глазурі

Паски заведено прикрашати, роблячи їх вид більш естетичним. Для глазурі слід взяти заздалегідь охолоджений білок. Можна на пару годин помістити його в морозильну камеру. До нього додають 0,5 ст. цукру і сіль, після чого добре збити. Цукор можна додавати і поступово, щоб гарантовано отримати очікуваний результат і пишні білки.

Готові паски змащувати тільки після охолодження. Далі додають посипання, прикраси. В результаті виходить дуже запашна і смачна паска. Такий рецепт виходить завжди, він досить простий. Головне, дотримуватися покрокової інструкції і нічого не упустити в процесі приготування тіста. Найскладніший етап - це опара. Багато жінок скаржаться на те, що вона не підходить, через це паски не виходять. Цей крок не вимагає поспіху, важливо витримати зазначений час і не помилитися з пропорціями.

Багато віруючих людей розповідають про те, що випічка пасок вимагає попередньої духовної підготовки. Жінки, які збираються пекти паски, повинні витримати пост і сходити до церкви. Тільки очищена людина може брати участь в таїнстві та всіх обрядах, що стосуються цього великого свята. Паски та крашанки - невід'ємна частина урочистостей

totop