4 способи приготувати каву без кавоварки

4 способа приготовить кофе без кофеварки

Перш ніж приступити до заварювання, кілька загальних рекомендацій по каву:

  1. Перевіряйте дату обсмажування зерен кави.  Ви отримаєте найкращий домашній кави із зерен, обсмажених протягом двох тижнів.
  2. Використовуйте найсвіжіший кави.  Купіть зерна цілком і подрібніть їх до бажаного ступеня крупності використовуючи кавомолку для отримання найкращого смаку.
  3. Будьте обережні з температурою.  Ідеальна температура води, використовуваної для приготування кави, становить близько 90 ° C.

1. Приготуйте чашку кави на плиті.

Це старий, традиційний спосіб приготування кави. Цей спосіб особливо підходить, якщо у вас немає електрики та є газова плита.

  • Візьміть 200 мл холодної води на порцію. Потім налийте воду в невелику каструлю й нагрівайте на середньому або сильному вогні.
  • Додайте в кастрлю 1 столову ложку кави з гіркою на порцію.  При бажанні додайте цукор.
  • Доведіть кавову суміш до кипіння.
  • Час від часу помішуйте та дайте покипіти 2 хвилини.
  • Зніміть з вогню, дайте постояти 4 хвилини, потім повільно й обережно вилийте каву з каструлі, щоб гуща залишилася в каструлі - і не виходила з чашок.
  • При бажанні додайте цукор і / або вершки.
Кава на плиті в каструлі

2. Зробіть турецьку каву.

Цей метод схожий на приготований на плиті кави, але трохи більш вибагливий: він дає густий, пінистий та міцний напій. Це не зовсім традиційний метод приготування турецької кави, але це один із способів отримати дійсно глибокий напій. Так, при такому приготуванні буде залишатися гуща в чашці в кінці.

  • Почніть з 200 мл холодної води на порцію. Потім налийте воду в невелику каструлю і варіть на слабкому вогні.
  • Додайте в каструлю 1 столову ложку кави з гіркою на порцію. При бажанні тепер додайте цукор.
  • Коли вода закипить, зніміть її з вогню та зніміть піну. Налийте піну в чашки для кави.
  • Поверніть каструлю на вогонь і дочекайтеся, коли вона знову закипить, потім зніміть з вогню.
  • Вилийте половину кави в чашку (чашки).
  • Поверніть каструлю на вогонь ще раз. Варити ще 15 секунд, потім зняти з вогню.
  • Вилийте всю цю суміш в кавові чашки. Залиште на 2 або 3 хвилини, щоб кава опустилась на дно.
Турецька кава

3. Спробуйте зробити френч-прес.

Отримайте ті ж результати, які ви отримали б з кавоваркою френч-прес, використовуючи кухоль, миску і ложку.

  • У каструлі на плиті закип'ятити воду.
  • У глибоку миску додайте 1 столову ложку кави з гіркою на порцію.
  • Залийте гущу невеликою кількістю киплячої води, щоб вона наситилася, а потім додайте 200 мл кип'яченої води на порцію.
  • Ложкою притисніть кавову гущу на дно чаші.
  • Натискаючи ложкою на мелену каву, вилийте рідину в чашку (и) кави.
  • При бажанні додайте цукор та / або вершки.
Френч-прес

4. Зробіть каву в пакетику.

Якщо ви віддаєте перевагу менш гіркій каві, запасіться кавовими фільтрами або використовуйте спеціальні Дріп-пакети для цього методу варіння.

  • Покладіть один фільтр на стіл та додайте 2 столові ложки кави з гіркою.
  • Кінці фільтра з'єднайте разом та обв'яжіть шпагатом. Зробіть пакетик, схожий на пакетик чаю. Помістіть цей пакет в свою кавову чашку.
  • У невеликій каструлі доведіть воду до кипіння.
  • Просочіть пакет з кавою достатньою кількістю води, щоб він просяк гущу, а потім дайте їй вбратися протягом 30 секунд.
  • Налийте в чашку кави 180 мл води.
  • Дайте настоятися 4 хвилини, потім приберіть пакет.
  • При бажанні додайте цукор та / або вершки.
Кава в пакетику
totop